VÅR!

Det var vår i luften idag med tio plus, sol och kvittrande fåglar! Helt underbart för en som mig. Jag och Eliot gick till stan och fyndade och fikade. Vårskorna på fötterna, tunnare jackor och solsolsol! Det märks att jag längtat va?

HenWC

Jag tog denna bilden på en toalett i Skövde. Känns lite som att själva grejjen med Hen är lite missförstådd. Jag kan väl tycka att det, om det nu överhuvudtaget ska vara könsbestämda toaletter, ska stå Hen på alla toaletter men lättast vore det väl ändå om det inte fanns något damernas eller herrarnas utan bara rätt och slätt toaletter?

Yoda

Eliot och jag myser. Vi lämnade Kaspian på skolan för en stund sedan. När vi skulle gå därifrån tittar han upp på mig med stora ögon och säger " Näe dagis mamma. Hem. va mamma du." . Vad mina lille Yoda menar med det hela är " Jag vill inte gå till dagis mamma. Jag vill vara hemma med dig.".
Idag är ingen som helst sensationell händelse. Eliot och jag är ofta hemma från förskolan och bara myser. Det funkar ju när jag inte har jobb och det är så himla skönt! Lyxigt är rätta ordet.
Som nu när vi kom hem så vill han se på Cars och jag kan sitta brevid och bara njuta. Underbart.

MensToppen!

Jag vill slå ett slag för den här lilla rackaren!
bilden är ödmjukt lånad från menskopp.se
Detta är alltså en Menskopp! Mitt livsbästa investering skulle jag säga. Lätt. Första gången jag använde den var i fredags och varje gång jag kom ut från toa tittade jag på Mattsson och ba:" Lätt det bästa jag nånsin köpt. Lätt!"
Tänk att en sådan här bra produkt inte har fått större genomslagskraft?! Helt otroligt!
Jag kunde inte hejda mig utan berättade och visade min mamma när jag fick den med posten. " men gud! orkar du hålla på och krångla med en sån?" säger hon då.
Eftersom min mamma inte har någonsin använt en så förstod jag ju att hon inte var så värst insatt.Krångligt är det sista det är. Om man bara håller ordning på vart man gör av den... Eller hur angie? ;P
mitt råd till alla kvinnor! KÖP EN!
Här är länken till stället där du gör det.

Basta

Ibland går saker och ting överstyr. Jag har stått mitt i en kaosartad relation jättelänge nu men nu tar jag steget åt sidan. Det räcker nu.
igår grät jag ögonen ur mig och Mattsson tittade på mig med rådjursögon och försökte trösta. Finaste raringen. Sedan fick jag ett sms. Ett sms fullt med visdom och det satte glöd i kroppen på mig. Tårarna försvann ( dessvärre inte snoret) och jag kände lite jävlaranamma. Jag har stått passiv sålänge och nej det är inte upp till alla andra. Det är mitt val. Deal with it. Basta.

Mycket

Jag slänger snabbt in: Bara en idiot väntar sig olika resultat trots att hen gör samma sak gång på gång.

Städa städa städa städa

Städar idag. Barna kommer imorgon och vi sunkar till det när de inte är här. Tragiskt men sant. Och handla, Jag måste verkligen handla.

En Prinsipessa!

så kom hon till världen den lilla som väntat i magen på kronprinsessan!
Kaspian har varit väldigt intresserad av det här med hennes mage. Han har pekat på bilderna utanpå tidningarna när vi stått i kö på Willys och sagt "mamma? där är en bebis."
Varje gång har jag tittat förvirrat runt mig och frågat vart.
" Åh. Men DÄR mamma. I kronprinsessans mage. DÄR är det en bäbis." sägerh an med mycket tålamod.
"Kommer den snart?"
" ja jo det tror jag den gör va?"
" ja den magen ÄR ju rätt stor. Det kanske är två."
"Tror du det? Jag tror att magen skulle varit ÄNNU större då. Tror inte du?" frågar jag.
" Nej. Blir den större så spricker den. Dah!" förklarar han och slår sig för pannan.

Alltså MUMS!!

Jag googlade lite för jag ville se om "Blossom" är preggers ( såg ut så i avsnittet de visade idag) och fick upp dessa bilderna. Kände mig som en riktig snusktant för suck vad snygga dom är!!! De är SÖTA i serien. Men här gör de så mina ögon kisar och smilet blir värsta snuskleendet. MUMS!!!

Att binda sig

Men nej. Det är inget S/M inlägg. Vi har svenssonsex här...or do we?
Nej detta handlar om att jag ska våga binda mig till ett hälsolöfte. Det samma löfte jag ger mig själv varje morgon men aldrig fullföljer.
Jag är en förskräcklig sockergris. Varje dag stirrar jag kommande diabetes i ögat och trotsar den med ännu en chokladbit. Och jag njuter. Oj vad jag njuter. Dom dära chokladbitarna som andra säger att de syndar med, dom åker jag på semester med till canarieöarna och ligger i solen med.
Men jag har liksom svällt upp på mitten. På ryggen har jag svällt upp och runt midjan. Tuttarna ska vi då inte prata om. De var liksom stora från början...
Och DET njuter jag inte av. Det är snarare DET som är SYNDEN.
Så idag ramlade jag in på Petras blogg. Hon kämpar med sina njutningar hon med. Så nu skrev hon och undrade om vi skulle se hur mycket vi kunde gå ner på en vecka eller så. Himla sött tycker jag. så nu får jag faktiskt damma av crosstrainern och lägga njutningarna åt sidan. Binda mig till att njuta av min hälsa och ta en chokladbit lite senare.
Skål på den!

Brev jag aldrig skickar

En älskad vän bor fn i Australiet. Hon är en av mina finaste vänner och sitter varmt i hjärtat.
Nyss fyllde hon år och det var alla hjärtans dag i samma vecka. Jag köpte ett sånt där vadderat kuvert och fantiserade i veckor om vad jag skulle stoppa i. Och fantiserar fortfarande. gratulationer har hon fått men kuvertet ligger kvar här. I väntan på att skenande fantasi ska lugna ner sig och passa ner i det.
Så oändligt många brev jag påbörjat. Mest till henne. Men så när jag kommit en bit in så vet jag itne vad jag vill berätta. För allt är vardag. Min vardag. Full av på och avplockning av middagsbordet när barna är hemma. Och Diskning. Och när inte barna är hemma är det typ tv. Och google. vi är supertajta förövrigt. Han bara tillfredställer mig med massa bra upcycling länkar när jag frågar. Fett. Yo.
Iallafall så är min vardag torr att skriva om. Jag måste blöta upp den lite.

Gosegrissaknad.

Saknar mina barn idag.

Tuttar!

Hittade dessa bilder här. Bästa mössa jag sett på ett bra tag alltså.
Helt klart en mössa jag ska försöka mig på. Emms? nägot du känner föratt ta på nästa? :-)

Efter mittinatten

nu är det efter mittinatten och jag ville bara lägga in domma hära föratt det är just efter mittinatten.

Kreativitet och BOKREA!

Ninakanin och jag vart i ateljen idag. Jag har påbörjat draperiet. 
Det här draperiet är min inspiration och jag efterlyser alla plastmaniklar såsom kan tänkas funka till ett. :)
VISST ÄR DET FINT!?( Bilden hittade jag på en annan blogg och där stod det att draperiet fanns att köpa på Afroart.se.)
Just nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå för inatt är det ju BOKREA! Lite av en big deal för mig eftersom jag aldrig varit där mittinatta. Så jag hoppas på att hitta lite roliga Terry Pratchett jag inte har och eventuellt någon sybok.
Tänkte vara lite smart och sy egna tröjor och byxor till barna och till mig. Allra helst byxor till mig. Den lilla affären i stan, som vi undrat hur den överlevt så länge, har halvaprisetrea för den ska stänga. Så idag fyndade jag. En orange tygsax, tio lösa tådrullar, ett sett med mååånga trådrullar, ett helt rör med knappar och två meter fint band för ynka 108 riksdaler!!! Den du!

Tack Marre!

Jag fick denna länken av Marre! Kika in och läs! väldigtväldigt bra! Tusen tack GulleDama!!

I come in peace


Om saknad, lust och längtan.

Vissa dagar är svårare än andra.
Då är det svårare
att sakna en förlorad syster.
Då är det svårt
att känna lusten att gå upp ur sängen.
Då är det är svårt
Att längta bort till själasystrar och familjer
som är långt bort.
Vissa dagar är allt det där lättare.
Tack gode gud.

7 dagar 7 länkar #7

Idag vill jag länka sista länken hit. När du läser deras berättleser så sätt alla dina förutfattade meningar åt sidan och gläds åt hur kvinnans kropp funkar och de kvinnor modigt mött smärtan, och allas åsikter om det, av att föda barn hemma.

7 dagar 7 länkar #6

Jag vet att du har hört talas om dom. Men har du läst eller sett dom?

Min Faster Anna

Jag har en kärlek till Stockholm. Det är tack vare min Faster Anna.
Hon är perukmakerska och sminkös och jobbar numera fast efter vad jag fattat det på Uppsala stadsteater efter att ha frilansat landet runt innan.
Hon har flyttat ifrån lägenheten i Gamla stan med stenänglar över porten och bor i Uppsala sen några år tillbaka.
Alltid när jag kom hem till Faster Anna så möttes jag av en härlig rökelsedoft i dörren. Det satt fullt med gamla teaterplanscher, foton av hennes gamla skolkompisar, stora masker, småsmåsmå tavlor, ett älghuvud i plysch och massor av andra saker på väggarna. Jag upptäckte nya saker varje gång jag var där. Hela lägenheten var som att gå in en superbohemisk version av "Pettsson och Findus"bok. Helt underbart.
Vi drack te och lyssnade alltid på Sting.
Jag fick bo med henne ett tag när jag var fjorton. Hon var på turne med en uppsättning av "Spelman på taket" och jag var med i tre olika städer. Här i falköping, i Skövde och i Borås. Jag minns inte hur länge jag var med men det är mycket minnen som följer med mig och det gjorde mig så gott. Att få vara med alla dessa människor som är så oerhört olika och som tyckte så väldigt mycket om varandra. Alla dessa olika former av skapande under ett och samma tak som bubblade runt i ett slags murrighet som saknas överallt annars.
På den turnen lärde jag mig cykla på enhjulingi källaren på Boråsteatern, blev djupt förälskad i George och drömmen om att jobba bakom scen slog till med full kraft.
Jag hamnade i ett forum förut och i en tråd som handlade om dreads. Detta påminde mig om när jag var på klassresa och vi var i Gamla Stan. Jag hittade givetvis en jättefin "Bali" affär jag inte hittat tidigare och därinne stod den vackraste tant jag sett någonsin. Hon var lång, gänglig och hade vitgråa dreads upplindade på huvudet i en turban. Jag blev superimpressed och sen dess har min vision av mig alltid varit att jag kommer ha sådana dreads och givetvis Gudrun Sjöden attiraljer. Som tanter sig bör.
Eftersom Gamla stan är min Faster Anna för mig så slutade ju den här lilla tankekedjan med att jag sitter här och saknar henne och önskar att jag har dreads. ( dreads igen kanske jag ska säga. Fina med mitt egna hår denna gången.)

7 dagar 7 länkar #5

Det spirar gröna planer i min skalle...

vilka är ni då?

Nu blir jag lite nyfiken när jag kollade statistiken. Vilka är ni som läser?

Yay!

Idag ringde resursen mig och talade om att chefen vill ha mig på korttids i sommar igen! X) YAY!
Eliot är på bättringsvägen! X) YAY!
Jag var ute idag för första gången sen i måndags! X) YAY!
Vi ska åka på Urkult till sommaren! ( om Mattssons ledighet stämmer in men det gör den säkert annars så blir jag galen!)  X) YAY!
Imorrn kommer jag tvätta alla smutsiga trosor så jag slipper vända ut och in på dom skitiga och ta på dom igen för alla andra ligger i tvätten!X) YAY!

Gu va lätt!

Jag måste ju posta denna! Är det så att du inte riktigt greppat LCHF? eller helt enkelt, som jag, har någon i din närhet som faktiskt inte förstått? Titta!

Kl fyra imorses

Barna hostar och snörvlar och väcker mig på natten av feber. Såhär dåligt som jag sovit de senaste nätterna har jag inte sovit sen Eliot var bebis. Känner mig kokt i huvudet.
Eliot formar nya ord varje dag. Det är som att han gått runt och burit på alla dessa ord och nu äntligen har han kommit på hur han ska få ur sig dom. Han bubblar. Det är underbart!
Kaspian filosoferar över livet mest allmänt. Vi pratar mest om hur saker och världen funkar. Som att jag berättar för honom hur det funkar med lavar. och som imorses när han berättade för mig att fladdermöss och kaniner inte kan få hicka.
Han lånar hem faktaböcker om tyskland, fåglar och nu senast om bävrar. Och så målar han rollspelskartor, fotbollar och vampyrer.
Jag vaknade inatt av en storsnyftande Kaspian som berättade att han drömt en mardröm.
"Allt blev liksom större mamma. En stor sten och jag var liten! Det var jätteotäckt!"
Jag satte på Pippi och sa att han skulle blunda och tänka på allt som Pippi gjorde istället.Så han blundade bara föratt öppna ögonen igen nästan på en gång.
"Men mamma det kommer igen. allt det stora! Pippi hjälper inte!"
Så då vid fyra på morgonen så förklarade jag för honom att det som är det fina med tankar. Man kan faktiskt styra dom själv. Så när de stora sakerna kommer så kan han tala om för dom att dom är små igen så blir dom det. Och efter att han har talat om det för dom kan han tänka på vad Pippi gör och hänga med henne istället.
Han blundade och sedan somnade han.
Nu på morronen minns han ingenting av det. Mitt hjärttroll.

7 dagar 7 länkar #4

Jag tror att det är många som har missat detta. Det är hemskt synd för på denna sidan finns det så vansinnigt mycket samlad kunskap. Dessa pratstunder/föredrag/delanden sänds på svt24 tror jag att det är men jag har aldrig någon aning om när. Som väl är finns de på nätet.
Helt klart en aha/waowkälla.

sjukstuga

"Mamma? kan du inte stänga av den där datorn nu och kolla på den förbaskade filmen med oss?"
Bägge barna har feber. Vi utbildar oss med Dunderklumpen, Horton och Loranga, Mazarin och Dartanjang. och isglass.

7 dagar 7 länkar #3

Idag vill jag länka er till stort och smått och flera waow moments. Surfa runt här och be amazed.

Hela regnbågen.

Hur kan man välja att missförstå detta?

"– Det handlar inte om att alla ska bli lika eller att ta bort något utan att barnen ska få utvecklas till unika individer. Vi vill inte ta bort det biologiska könet. Det är det sociala könet vi arbetar med, säger Lotta Rajalin.

– Sedan hemlighåller vi inte att det finns olika kön. Men ett barn ska inte placeras i ett fack på grund av sitt biologiska kön och en viktig riktlinje är att tilltala barnen på samma sätt, tillägger hon."

 

Detta är saxat här.

Det handlar om Genus och hen i artikeln. Jag tycker att den är oerhört logisk och önskar att alla pedagoger hade den synen. Att ALLA hade den synen. Att ALLA FÖRSTOD och inte valde att missförstå.

Det handlar ju om att ge våra barn hela regnbågen. Inte varsin rosa och blå väg genom livet.


Foamiesar i badet.

En av de briljanta ideerna på en av mina favoritbloggar tog jag mig i akt och gjorde i förra veckan. Det hela eskalerade och Sally fick en ask med egna Foamisar som hon också kan ha hemma i duschen eller badet eller kanske när hon hjälper pappa med disken.
Det är alltså dekorationsskum som finns att köpa billigt på ÖB i A4format. Vi klippte mönster och sen blöter man figurerna och väggen/kaklet och så vips har man ett konstverk på väggen! Excelent!
På tal om bad så vill jag visa er de härliga bilderna från Elsa Billgrens blogg. Superfina bikinibilder och i övrigt en riktigt härlig blogg!

7 dagar 7 länkar #2

Jag såg en dokumentär (DOX?) för längesen och blev sådär inspirerad man bara kan bli av sådan här konst. Det påminde om det här underbara och den där brinnande lusten till att bygga hus man har gömt långt in i själen blossade upp. Sådana hus man tänkte sig bo i som vuxen när man var liten...
Två länkar. Håll till godo.

Tjääärleken!

Tjääärleken till er alla på hjärtansdag!!!
vi försökte ta en söt pussbild och det blev ju såhär. men DiLeva förmedlar ju kärlek i massor så heeeelt fel är det ju inte! ;)

7 dagar 7 länkar #1


Himla himla glad blev jag när jag hittade länken och läste om detta genidrag!
Lyckliga dom som bor i Malmö!

Helgen i bilder

Helgen spenderades som sagt med familjen Anstrin. Vi firade våra treåringar och bara var med varandra mellan fredag och lördag.
det verkar ju som att Eliot dyker upp på varje bild. Han pendlar mellan att vilja vara med på bild till att inte vilja det. Knasbarn.

7 dagar 7 länkar

Jag tror att jag ska ta denna veckan till att dela med mig av länkar jag tycker är schyssta. Det ligger redan flera i marginalen men jag surfar ju en del så det kan gott bli fler.
så med början idag så gör jag en riktig blogggrej. Jag lägger ut en länk per dag i veckan hel enkelt.
Kommer upp en senare idag.

"Näe Eliot! Man får inte bygga skjutvapen!"

Jag satte precis i minneskortet till datorn och satte mig föratt ladda över när Kaspian gav sin lillebror den förmaningen.
ÄNTLIGEN tänkte jag. Äntligen har han tagit till sig att de itne ska bygga vapen i legot.
Förvisso inte lego men väl tre finingar.

Jag har förklarat för Kaspian att det finns såmycket annat att leka. Det finns ingen anledning till att leka att man dödar varandra. Vidare har jag förklarat gång på gång om barnsoldater och krig och gett förslag på annat man kan leka och bygga.
Någon som har förslag på fler lekar?

helgen

ikväll lägger jag in bilder från helgen. Hela familjen anstrin har varit här och vi har haft det så gott! men nu ska vi iväg och jag hinner  inte skriva mera....

LEGO!

Ställ dig framför legohyllan i närmsta affär och titta en stund. Lägger du märke till vad du ser?
Ett landskap av Eldsprutande drakar, snurrande ninjor, medeltida slott, utomjordingar i stora skepp och undervattensmonster.
Legogubbar med skjutvapen, svärd och yxor som slår, sparkar och spränger sig genom en murrig legoavdelning.
I utkanten av detta enorma utbud så ser du en annan sorts lego. Det är i ljusa färger med hus, bilar och med muffinsbakande legotjejjer som hälsar på varandra i deras välinredda hem.
Har du lagt märke till det?Har dina barn lagt märke till det?  tycker du inte det är konstigt?
Behöver barna olika lego att leka med? Har tjejjer ett speciellt behov av lego i sann Desperat Housewives anda?? Har killar ett speciellt behov av lego i sann manlig macho anda?


reflektion

"Åh herregud kolla bilringen!"
Den unkna lukten av mögel och lysrörslampornas sken blir plötsligt skarpa. För en sekund kan jag känna varenda hårstrå på hela kroppen när jag inser att alla kan se mig i bara trosorna. Jag plockar snabbt upp handduken och sveper den om mig som ett förtröstans täcke och vänder mig om.
Mittimot mig står Jannike och nyper sig själv i "bilringen". Man kan se hennes revben. Hon har en rumpa som är som två persikor och inte ens om jag försökte hade jag kunnat se "bilringen" hon talar om.
"Ah men guud! Nu ska jag inte äta mer idag iallafall!"
De andra i omklädningsrummet hummar lite och fortsätter ta på sig. Jag skyndar mig med gråten i halsen. Om hon visste hur många gånger jag önskat att jag sett ut som hon. Hade hon hånat sig själv då?
Om hon tycker att hon, som knappt har något mer än skinn och ben på kroppen, är tjock vad tycker hon om mig då?


Tre år!

Idag fyller Eliot ( och Sally) tre stora år!!!
Vi firar allihop i helgen och det ska bli så kul!! Hela familjen Anstrin kommer!

armpitboobs.

Vi var i skövde i lördags. Köpte present till barna och hade jättekul. Köpte två jättesköna tröjor på Ginatricot med.
Inte denna toppen men vi reagerade på skyltdockorna... Nämn några kvinnor som har tuttarna i armhålorna?

UnicornPoop!

Unicorn Poop!
Jo men det ÄR en KAKA! Följ länken...
Kruxet är att skulle jag få tummen ur att faktiskt beställa alla svindyra ingredienser och baka dessa små underverk så skulle jag inte kunna äta dom. De är alldeles för fina. Som värsta våta flickdrömmen blivit sann liksom.

superunderbar blogg!

Kolla in den här bloggen!
Underbara pyssel med DIY:s så man får veta hur det görs och kan göra själv! Massa återanvänt material och fina fina saker!
Som hela ensamblen ur Star Wars med tillhörande skepp! Med En DIY!
Och superhäftiga självlysande väggen och fina ljussablar ala Star Wars!
Och Fina Stormtrooper masker! Hemmagjorda av material hämtat ur återvinningsbingen!
Eller de fina foamisarna man kan leka med när man badar!
Eller Härligt färgglada Fönstret!
surfa in och titta runt. Alla ni som har barn det är liksom ett måste! Emms! Till jobbet säger jag bara.

Het diskussion

Det diskuteras hen helt frenetsikt på bloggar runt om. Ingen som missat antar jag?
vilket så totalmissuppfattar folk eller så är de väldigt välupplysta.
För mig en väldigt ensidig diskussion eftersom ena sidan lika gärna kunde tala med en vägg istället och bli precis lika förstådda.
Precis när jag läst om hen i tidningen för ett antal månader sedan ( tror att det var i våras) så resonerade jag lite som såhär när jag pratade med en jag jobbade med; "Det känns som att man börjar i fel ände? Ett litet ord löser ju inte ojämställdheten mellan kvinnor och män?".
Väldigt korkat av mig att inte läsa på innan jag yttrade mig. Nu vet jag bättre innebörden och jag vet nu att jag inte ska yttra mig mer utan att läsa på innan.
amen.
Jag är dunderförkyld och barna inte långt efter. Eliot tittar på Cars och vi gosar. Ska nog gosa ner oss i sängen en liten stund innan vi beahöver gå till apputekket...

Normala kroppar

http://kroppsbild.wordpress.com/

Snökanon

Min mamma berättade precis att det ska komma tre decimeter snö här snart. Som en snökanon, allt på en gång. Jag som njöt av de fina små snöflingorna när jag hämtade K och en kompis förut.
Jag glömmer liksom hur marken ser ut inunder täcket och det är ruskigt jobbigt tycker jag. Björnarna är världens smartaste som går i i de på vintern. amen.
Förkyld är jag med.

RSS 2.0