"Näää du äää inte tjooock..."

Jag stod inne i affären i stan, för dryga timmen sedan, och provade tröjor. I mitt huvud hade jag en inre dialog med mig själv.
"Men jag har massa linnen och fina tröjor hemma. Men jag kommer ju inte i dom. Och jag har ju inte råd med detta.Jag är för tjock för min plånbok.Näää du äää inte tjoooock...."
Det där sista var inte min inre röst utan jag hörde alla som genom åren sagt så. Fast jo min röst är ju med där med. För jag har ju också sagt så till mina nära och kära.
Varför gör vi så?
När någon står brevid oss och ser sig i spegeln och säger  " Gud vad tjock jag är!"
Varför väljer vi att säga " Näää du äää inte tjooock..."
Varför?
Hädanefter kommer jag säga " Varför känner du så? Gör det dig ledsen?"
Jag tänker fråga så för jag vill inte vifta bort mina vänners känslor längre. Oavsett om hen mår dåligt av det eller inte så vill jag visa att jag finns och vill stötta om min vän vill ha det. Inte stå och vifta bort något så viktigt som ett sviktande självförtroende.
 
Tänk på det själv. Jag kan slå vad om att du själv sagt så. Oavsett kroppsuppfattning så tror jag att det sista vi vill höra när vi säger så är: "Nej du är jättefiiin!". För oavsett vad DU tycker så lever du inte i den kroppen. Stötta istället och fråga om det finns något du kan göra föratt hjälpa på vägen till en kroppsuppfattning med lite mera love i.
 

Kommentarer
Postat av: smultris

så himla himla sant och så vettigt tänkt...

2012-10-11 @ 21:43:46
URL: http://www.smultris.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0