Kl fyra imorses

Barna hostar och snörvlar och väcker mig på natten av feber. Såhär dåligt som jag sovit de senaste nätterna har jag inte sovit sen Eliot var bebis. Känner mig kokt i huvudet.
Eliot formar nya ord varje dag. Det är som att han gått runt och burit på alla dessa ord och nu äntligen har han kommit på hur han ska få ur sig dom. Han bubblar. Det är underbart!
Kaspian filosoferar över livet mest allmänt. Vi pratar mest om hur saker och världen funkar. Som att jag berättar för honom hur det funkar med lavar. och som imorses när han berättade för mig att fladdermöss och kaniner inte kan få hicka.
Han lånar hem faktaböcker om tyskland, fåglar och nu senast om bävrar. Och så målar han rollspelskartor, fotbollar och vampyrer.
Jag vaknade inatt av en storsnyftande Kaspian som berättade att han drömt en mardröm.
"Allt blev liksom större mamma. En stor sten och jag var liten! Det var jätteotäckt!"
Jag satte på Pippi och sa att han skulle blunda och tänka på allt som Pippi gjorde istället.Så han blundade bara föratt öppna ögonen igen nästan på en gång.
"Men mamma det kommer igen. allt det stora! Pippi hjälper inte!"
Så då vid fyra på morgonen så förklarade jag för honom att det som är det fina med tankar. Man kan faktiskt styra dom själv. Så när de stora sakerna kommer så kan han tala om för dom att dom är små igen så blir dom det. Och efter att han har talat om det för dom kan han tänka på vad Pippi gör och hänga med henne istället.
Han blundade och sedan somnade han.
Nu på morronen minns han ingenting av det. Mitt hjärttroll.

Kommentarer
Postat av: emmapemma

jösses! han e så stor nu! stora tankar! fina kaspian!

2012-02-17 @ 16:37:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0