"Näää du äää inte tjooock..."

Jag stod inne i affären i stan, för dryga timmen sedan, och provade tröjor. I mitt huvud hade jag en inre dialog med mig själv.
"Men jag har massa linnen och fina tröjor hemma. Men jag kommer ju inte i dom. Och jag har ju inte råd med detta.Jag är för tjock för min plånbok.Näää du äää inte tjoooock...."
Det där sista var inte min inre röst utan jag hörde alla som genom åren sagt så. Fast jo min röst är ju med där med. För jag har ju också sagt så till mina nära och kära.
Varför gör vi så?
När någon står brevid oss och ser sig i spegeln och säger  " Gud vad tjock jag är!"
Varför väljer vi att säga " Näää du äää inte tjooock..."
Varför?
Hädanefter kommer jag säga " Varför känner du så? Gör det dig ledsen?"
Jag tänker fråga så för jag vill inte vifta bort mina vänners känslor längre. Oavsett om hen mår dåligt av det eller inte så vill jag visa att jag finns och vill stötta om min vän vill ha det. Inte stå och vifta bort något så viktigt som ett sviktande självförtroende.
 
Tänk på det själv. Jag kan slå vad om att du själv sagt så. Oavsett kroppsuppfattning så tror jag att det sista vi vill höra när vi säger så är: "Nej du är jättefiiin!". För oavsett vad DU tycker så lever du inte i den kroppen. Stötta istället och fråga om det finns något du kan göra föratt hjälpa på vägen till en kroppsuppfattning med lite mera love i.
 

Slöa inlägg

det här blir som dåliga statusuppdateringar på FB. Så nu ger jag sommaren plats och tid och laddar upp bilder någon dag. Det blir bra.


http://www.mammaformer.se/

Vilken himlans bra dag! Sol, vind och två barfota barn, sandiga från topp till tå. SOMMAR!!!
 
Jag vill uppmärksamma er på detta suveräna initiativ. Det är så fint med människor som engagerar sig! Mera Mammakroppar!

Ledigt.

Heeeela veckan fram till fredag är vi lediga. Denna molniga, blåsiga dag har vi varit mest inne. Barna har brottats, tillverkat bowlingkäglor i Duplo och jag har virkat, diskat och surfat. Och så körde vi bil i sandlådan.
 
Jag har besök av herr Förkylning och jag har sexig sängkammarröst dygnets alla timmar. Förutom på morgonen då jag spottar och fräser ut slem på toa och känner mig superglammig. Bomullen i huvudet liksom dövar allt runt om.
Trots detta ska jag ringa Emms sedan och lägga sommarplanerna på bordet. Vi ska ju till Borås Djurpark med kidsen och spendera löjligt mycket tid tillsammans rent allmänt. Så vi nästan tröttnar på varandra. Så vi kastar mat på varandra och försöker kasta ner varandra till tigrarna.
 
 
 

ett år

Idag har jag varit helnykterist i ett år. Förkylingen gjorde dock att jag vaknade upp och kände mig bakis. Yeey.

När jag blir tant

Marie och jag kallar varandra älskvärt för Majsan och Gittan. Det är våra tantaltergeos. Det är de som samlar pelargoner, virkar, fyndar på loppisarna, löser korsord med hjälp av lexikon, gnäller på dagens ungdom och fnyser högljutt åt hundbajset som ligger kvar på trottoaren.
Efter att Gittan varit i farten någon dag sådär så brukar jag kompensera det med att slänga ur mig något ungdomligt i stile med; " Ahme typ Justin Bieber äger typ. Hans nya parfym: man bah döööör. Orka..."
Lite så kan det låta efter var och varannan virkad mormorsruta. Jag vill ju inte sjunka in i tantjargonen alldeles för mycket.Men när jag väl är tant, när barna är utflugna och ungdomarna tittar undrande på mig när jag pratar om Nilecity, då är det dags att dra upp rötterna och daska av jorden.
Planerna är glasklara ända fram till flygplatsen och jag ser fram emot det enormt. Sälja av allt, pussa alla hejdå ett tag och väl på flygplatsen får jag se vartåt det bär. Efter den punkten är det lite diffust. jag tror att det kommer arta sig till detta; stora garnnystan, hobbithålor,  jobba, dyka med stora färgglada fiskar, godgod mat, fina människor, konstmuseeum, dagar i hängmattor, vackra stenstränder, fågelkvittriga nätter och Levandet.

Tills dess har jag mycket att göra. Barna frodas, körkort ska tas och skulder ska betas av. Den inre tanten ska bejakas och de lokala äventyren ska förgylla vardagen. Det pratades något om bilbingo...


RSS 2.0