Normalisera det normala

Min fina vän Mika är i aussieland och livsförskansar sig. Hon har precis varit på modevisning och designern Dita Von Teese har visat sin nya underklädeslinje. Mika skriver:
" Hennes nya underklädeskollektion är skapad för riktiga kvinnor, det är höga trosor, ordentliga kupor som skapar stöd och som fortfarande är gudolmligt vackra och sensuella. Hennes modeller gick från riktigt smala upp till de bystigaste damer med höfter och lår jag sett. Fantastiskt! Heja kvinnligheten!".

Och jag förstår så hennes upprymdhet. För det är så sällan vi ser riktiga, för oss normala vardagskvinnor som vi ser ut, i media. Inte ens vardagssmala kvinnor ser ut som de i media.

Jag drog mig ju ur FBträsket för några månader sedan, trött på att alla visste allt om alla utan att man ens träffat personerna på år.
Idag var första dagen på detta halvåret som jag faktiskt på allvar övervägde att skaffa FB igen. För när jag läser om människor som tycker att det är helt legitimt att mobba kvinnor pga att de har hår i armhålorna det är då jag vill in och skaka om.
Då vill jag ha min håriga armåla i allas tyckande ansikten på min profilbild och jag vill tapetsera hela FB med bilder på mina cellulitlår, hängtuttar och håriga ben!
För jag vill normalisera det som är normalt igen.
Jag VILL INTE ha en WAOWupplevelse när jag ser en kvinna med sunda proportioner på catwalken, i reklamen eller i sitcomen. FÖR JAG VILL ATT DET SKA VARA NORMEN.


Kommentarer
Postat av: smultris

Så rätt skrivet... <3

2012-03-11 @ 21:58:48
URL: http://www.smultris.se
Postat av: Smultris

Tack söta du för dina ord... Vad glad jag blev :)Ang köksskåpet... Har du likadana glas månntro?

2012-03-11 @ 23:49:20
URL: http://www.snultris.se
Postat av: Lilldjupa

Ja! Vägra normen! (:

Jag gick i precis samma tankar som du, hatar facebook, men ville nästan gå tillbaks pga det där!

2012-03-12 @ 11:09:54
URL: http://malinspng.blogg.se/
Postat av: Laks - den djurrättande feministen

Så jävla sant. Håller med dig helt. Normalisera det som är naturligt!

2012-03-12 @ 19:53:37
URL: http://laks.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0